miercuri, 13 august 2014

Bun simt pe Coasta de Azur

            Am refacut zilele trecute traseul Saint-Tropez - Cannes - Nice - Monaco si am remarcat cat de bine functioneaza spiritul civic intr-un loc unde se aduna oameni care au atat de multi bani incat si-ar permite sa cumpere orice lege.
            In afara de intrarea in Monaco unde stateau vreo 5-6 politisti ca sa te salute nu am vazut nici urma de politie, jandarmerie sau alte uniforme, in afara de fantoma lui Louis de Funes care bantuie pe la Saint-Tropez. Si totusi, siguranta se simte in aer.
                                                                              

3 comentarii:

  1. Ha ! Ha ! Pai tie nu ti se pare total normal ca sa fie asa o atmosfera mai degajata si liniste si criminalitate redusa in toiul lui IULIE si mai ales AUGUST pe Riviera ?! Cine naiba se duce la plaja pe Riviera in IULIE si AUGUST ? Nu sunt decat cativa Politisti pe acolo ca sa nu se sparga casele. Dar in rest nu e picior de om pe acolo, drept care e si liniste si nu e nici criminalitate, nu e nici gunoi pe jos, etc. Zau, nu prea pari a fi la curent cu criminalitatea estivala din filme, sau cel putin nu cred ca ai remarcat detaliile pertinente din acele filme !

    RăspundețiȘtergere
  2. Glumesti, nu, cand spui ca e liniste pe Riviera. Du-te sa vezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Or fi atatia oameni care se aduna, insa nu acei "atatia oameni care au atat de multi bani" despre care pomeneai tu in articol...asa ca nu-mi dau seama ce anume ar putea motiva vreun criminal cat de cat competent sa te agreseze pe tine si pe ceilalti care o-ti fi adunati pe acolo.

      Ștergere