miercuri, 4 septembrie 2013

Mesaj pentru popor

            Se pare ca nu putem scapa de blestemul apelativului dragi tovarasi si prieteni.
            Pentru ca nu-l mai credea nimeni, ca-n povestea cu Ionel si lupul, premierul a trecut la fapte si s-a transformat din Ponta Gura-de-aur in Ponta Mana-de-aur.
            Rosia Montana nu e despre minerit, nici despre cianuri. E conflictul care trebuie sa puna capat relatiei dintre popor si politicieni. Pentru ca datoria lor e sa cladeasca Romania, nu sa sape un crater vizibil de pe Luna. Ma rog, tara tot o vor vinde, intr-un fel sau altul. E vorba de bani. Nu cumva sa ne amagim si sa credem ca din cele 6 procente cat revine statului roman din vanzarea aurului eu sau tu, muritorii de rand, bautorii de apa cu cianuri, vom vedea vreun ban. Ba din contra, probabil ca vom suporta si primele in bani ce vor fi date concediatilor de la Rosia Montana, asa, in numele statului roman.
             Asa ca sa nu ne lasam. E momentul sa decidem daca mai suntem un popor sau nu.

5 comentarii:

  1. Daca ma gandesc la ceea ce am auzit din gura unor oameni nu m-as mira ca unii inca sa ma creada ca banii aia obtinuti din redevente le vor intra lor in buzunar.Remarc de ceva vreme o atitudine naucitoare.Nu e posibil sa isi spuna cineva parerea sau sa spuna ce a citit sau ce a aflat ca sar vreo 5 , 6 sa-l contrazica ...evident fara argumente.Eu sunt mare sustinatoare a diversitatii de opinii dar nu sustin isteriile .Primul lucru pe care il striga cu nervii incordati e ceva de genul taci ba ca esti prost si mai trage si o injuratura .ma tot intreb oamenii astia nu au auzit de polemici?

    RăspundețiȘtergere
  2. Un economist spunea ca banii obtinuti din vanzarea de la Rosia Montana echivaleaza cu incasarile din exporturile Romaniei dintr-o luna. Deci mare beneficiu! iar corporatia asta care promite marea cu sarea si ca o sa ecologizeze zona la sfarsit e de fapt o inlantuire de offshore-ui care vor disparea ca magaru- ceata si ne vor lasa cu lacurile de cianuri, asa cum au facut si la altii.Dar daca asta e pretul ajungerii si ramanerii la putere ne vor vinde pe 30 de arginti fara a clipeasca...Si peste cativa ani aceiasi locuitori care acum jelesc ca le refuzam locurile de munca vor jeli ca le mor copiii otraviti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa puna mana sa munceasca, sa scoata aurul, argintul. De ce au nevoie de o corporatie care sa nenoroceasca mediul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt ca aurul de acolo a fost deja extras mecanic. Acum vor si chimic.
      Tehnologia care vor o sa o foloseasca e sub patent. Noi nu o putem folosi.

      Ștergere
  4. cat despre cati bani va castiga Romania din asta, uite niste cifre :
    1. nota haioasa: http://benamibenami.wordpress.com/2013/09/07/socoteala-ce-revine-fiecarui-cetatean-roman/


    2. nota serioasa http://delaepicentru.com/2013/09/10/%E2%97%8F-cite-locuri-de-munca-la-hectar-va-produce-rosia-montana/
    Aici sunt si 2 solutii de imprumutat de la japonezi: turism -Goana dupa Aur, sau cultivat afine. Calculele aferente sunt facute.

    RăspundețiȘtergere