duminică, 22 aprilie 2012

Veni, vidi...

           Imaginati-va o scena de lupta in camp deschis. Iscoadele se intorc la baza si anunta: -Capitane, i-am gasit pe cei care ne fura bogatiile, ne mananca painea, ne violeaza femeile, ne otravesc fantanile, ne parjolesc holdele! In urale, capitanul declara: -Victorie! Veni, vidi. Ne intoarcem acasa!
           
           Cam asa sta treaba in Romania. Lupta se sfarseste prea repede. Subiectele sunt ingropate inainte sa fie rezolvate. Nu se rezolva nimic pentru ca problemele sunt doar identificate si se declara victoria. De exemplu, in urma cu un an, la Romania, te iubesc, am vazut cum se fura padurile in Romania. Atat. De atunci, nici o veste ca se incearca in vreun fel oprirea jafului. La fel cu anchetele facute prin institutii, spitale, scoli. Nici o rezolvare.
           E drept ca daca problemele s-ar rezolva, jurnalismul ar fi amenintat cu disparitia.
           Astept totusi ziua in care sa aud ca cel care a luat milioane de la APIA trebuie sa dea banii inapoi, ca firma care pazeste autostrada trebuie sa plateasca parapetii furati, ca cineva a plantat cateva hectare de padure, ca doi-trei politisti au fost condamnati, ca niste masini de lux au fost confiscate, etc.

4 comentarii:

  1. Masinile de lux, trei la numar, au fost confiscate din curtea unui tigan acum doua zile. Fii mandru; patria a facut ceva bun pentru tine! Ironic; am zis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca s-ar confisca cel putin 3 pe luna, poate intr-un an am recupera 2%

      Ștergere
  2. Da, va fi o ZI a Apocalipsei.
    Pana atunci tragem pe dreapta, adica pe margine, caci suntem nevoiti de cei care au trafic mare la putere...
    Coruptia la romani este ereditara... Nicio o solutie de eradicare...

    RăspundețiȘtergere