luni, 19 martie 2012

Spovedanii de sofer

           In opt luni am facut cam 35 000 de km prin Europa. Europa de vest. O singura data am intrat in service, dar doar ca sa-mi echilibrez rotile. In doua luni am facut cam 6 000 de km in Romania. Am fost de trei ori in service, de fiecare data cu probleme grave. Doar azi am platit vreo 1 500 de lei. Lei noi. Plus taxa de drum, plus la spalatorie la fiecare doua zile, plus benzina proasta si scumpa.

16 comentarii:

  1. Inseamna ca n-ai trecut prin Bucuresti, trebuia sa treci pe la service mai des. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca nu-i asa de usor de trait in Romania. Numai oamenii deosebiti reusesc asta! :) :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu neaparat cu bani. Cu nervi de otel, cu rabdare infinita, cu... cu o multime de alte calitati! :)

      Ștergere
    2. pai in ce priveste relatia mea cu drumurile din ro, doar bani, nervi, rabdare, caliati de sofer de off-road.

      Ștergere
  3. Din curiozitate, pot sa intreb ce masina ai ? Eu voiam sa imi cumpar si eu masina peste vreo 6 luni, dar efectiv nu stiu daca o sa-mi ajunga banii pt ca aici sunt extraordinar de scumpe, (si daca importi mai ieftine platesti taxe de import si inregistrare uriase si ajungi tot acolo). M-am gandit sa-mi iau poate in leasing, dar aici leasing-ul e destul de scump, vreo 400 de Euro/luna si chiar si mai mult, si efectiv nu merita. Nu merita nici sa te imprumuti de la banca pt o masina si sa platesti dobanzi oneroase pe o masina si asa scumpa de la bun inceput. Eu tind tot catre japoneze ca cu astea m-am descurcat cel mai bine in trecut, si nici nu vreau sa dau bani la nemti. M-am gandit si la Skoda, dar nu prea am incredere. Stiu ca teoretic e cel mai bine sa iau una veche de vreo 2 ani, dar mi-e nu stiu cum sa-mi iau una veche...sunt ff mofturos/pretentios zilele astea...pana la urma vad ca o sa mai astept inca 1 an, ca nu prea am chef de pus bani deoparte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu fata de masini am cam aceleasi preferinte ca fata de ceasuri. Desi pot sa admir estetic unele mai scumpe, daca e sa dau eu bani sa imi cumpar ceva de purtat de zi cu zi eu vreau doar calitate pe care poti s adepinzi la pret cat mai modic. Ma rog trebuie sa arate si cum imi place mie, cat mai mediu-clasic si neobservabil, desi la culori si forme vad ca nu ma potrivesc cu norvegienii de loc, nici re masini nici ceasuri. Eu port in general ceas Times, desi mai am cateva si de alte marci, de valoare mica-medie, dar pe alea le pun doar asa daca-mi vine chef in vreo zi, ca un fel de accesoriu mai mult decat ca utilitate, desi secundare au toate. Nu suport ceasurile fara secundar, si fara cifre arabe pe ele. La fel si la masini, prefer sedan sport cu 2 usi si cu forme cat mai clasice si oarecum rotunjite, si deschise la culoare, desi nu in culori tipatoare, ci oarecum mai palide si/sau usor argintiu sau fumuriu metalizate...nu-mi prea plac design-urile din ultimii 4-6 ani. Norvegienilor le plac, exact invers, ceasurile uriase rotunde si plate si cu bling cat mai stralucitor, dar masinile cat mai "colturoase" si negre sau intunecate mate.

      Ștergere
    2. Plus si la ceasuri si la masini eu prefer curelele si scaunele de piele. Norvevienilor le place metalul la bratarile de ceasuri si sinteticul la masini.

      Ștergere
    3. Skoda a trecut la Volskwagen, deci e nemteasca. nu prea pot sa te sfatuiesc, pt ca tu vrei masina noua. eu nu sunt adeptul. nu voi investi niciodata mai mult de 5000 intr-o masina. pt ca masina e relativa. azi o ai, maine nu-i sigur. eu am avut pana acum 14 masini. acum am un peugeot 406, sunt f multumit, am facut in 2 ani 70 000 de km cu el si nu am avut probleme. are toate dotarile, foarte confortabil. si stii ce? am platit 1300 de euro pt el. asa ca dorm linistit noaptea.

      Ștergere
    4. la ceasuri ne-am gasit. doar Timex, am un Timex expedition care imi masoara si pulsul...

      Ștergere
    5. Uite ca la Fiat m-am gandit, dar la Peugeot nu m-am gandit. Probabil pt ca nu am fost niciodata in Franta. Aici in Norvegia cea mai joarsa de masina ar fi minim 5000 de Euro. NIMIC nu costa aici doar 1300 de Euro, poate doar o chirie lunara la un apartament sub 40 de m patrati.

      Ștergere
    6. f scump. nu se merita sa cumperi, nu ti-o amortizezi. mai bine inchiriezi.
      masinile japoneze sunt bune. consum putin, ieftine, performante

      Ștergere