vineri, 2 martie 2012

Prostia care ucide copiii

            Sa lasam putin politica, glumele, lepsele, concursurile, etc si sa intelegem de ce mor copiii tarii.
            Ati vazut chipul fetitei moarte de rabie, dupa ce nu a fost tratata corespunzator, in urma muscaturii unui caine? Neglijenta inseamna cand scapi pe jos stetoscopul si faci galagie. Cand un astfel de copil moare, nu mai e neglijenta, e crima.
            Prea multi copii mor din incompetenta parintilor sau a medicilor. Din lipsa de educatie, de bun simt sau de umanitate. Cand parintii nu sunt capabili sa tina un copil in viata, ar trebui sa intervina autoritatile sau medicii. Si invers. Se sa compenseze cumva prostia asta care ucide.
            Parintii se sinucid, dar inainte isi omoara copiii. Cainii sunt protejati, copiii nu. Mor pe capete. Copiii, nu cainii. In spitale bantuie moartea, cu acordul medicilor.

            Imi cer scuze, credeam ca pot scrie despre asta, dar nu pot fi coerent. Am vazut ochii fetitei..., am vazut chipurile copiilor cautati in Lacul Tarnita si nu pot, nu mai stiu ce sa zic, simt doar o ura puternica.
          

2 comentarii:

  1. La fetita moarta de rabie cred ca e vorba de un caz penal. Greseala ii apartine in exclusivitate medicului care a consultat-o prima data. Cainele care a muscat trebuia pus sub observatie. Daca nu era gasit in una, doua zile, automat trebuia instituit tratamentul si fetita scapa. Dupa ce apar simptomele de rabie este prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e mare pacat cand astfel de copii platesc nesabuinta unora

      Ștergere