miercuri, 28 martie 2012

Cei care au si cei ramasi in urma

            Daca tu ai nu inseamna ca toti au. Daca din cei 100 de oameni pe care spui ca ii cunosti bine, 60 au si 40 nu au, nu e bine. Daca strada ta e curata si fara caini, nu toate sunt la fel. Daca tomberonul tau e dus la timp, nu inseamna ca e peste tot la fel. Daca ai avut ocazia sa-ti scoti capul din tara asta si sa vezi diferenta, nu inseamna ca toti au facut-o. Daca ai un job sigur, sa stii ca nu toti au. Daca ai invatat si esti destept sau ai avut o educatie buna nu inseamna ca toti au avut acces la carti si cultura.
            Spun asta pentru ca cineva striga prin blogosfera ca noi zicem ca tara asta pute. Ca tara asta e bine asa cum e si ca oamenii fac maxim. Ca am fost oropsiti in istorie si ca am avut parte doar de conducatori rai. Ca nu e nimic de facut.
            Vei spune: „Ce sa fac eu pentru cei care nu au sau nu stiu? Pentru cei ramasi in urma?”. E simplu. Opreste-te si spune-i ce ai facut tu ca sa ai, spune-i ca e mai bine fara caini si cu gunoiul dus la timp, explica-i cum se traieste in alte tari, spune-i ca merita sa inveti ca sa ai un job bun si ca banii se fac pas cu pas, prin munca, arata-i ca se poate. Recunoaste-l ca om care iti seamana, incearca sa-l ajuti, iar daca nu vrea, lasa-l in pace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu