vineri, 23 decembrie 2011

Obligat sa revin

          Musai sa revin.
          Pentru ca azi, intr-un supermarket, am vazut o scena care m-a socat. Iar.
          M-am intersectat de cateva ori cu un cuplu de tineri ce aveau o fetita de vreo 4-5 ani. Frumos si ingrijit imbracati toti trei, cu un comportament adecvat, chei de masina in mana, etc. Mi-au lasat impresia de familie ideala, fericita. Dar am auzit dialogul. Fetita tragea de haina mamei, strigand: ”-Mami, vreau la carti! La carti cu povesti!”. Tragand-o de geaca printre rafturi, mama i-a replicat, exact cum scriu eu aici acum si nu credeam sa aud vreodata o asemenea replica de la o femeie, cu atat mai putin de la o mama: ”-Daca iti dau 2 directe in gura, numai carti o sa vezi! Inca nu am luat berea si sucurile, iar tu vrei carti?”
         

6 comentarii:

  1. Nimic de mirare .Asta e nivelul general . Mai intai ramazanul , distractia si apoi cultura ! Daca mai incape si aceea in cosul de cumparaturi . De cele mai multe ori , nu !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Valeleuuu, revoltator ca automat cand ai un copil se si considera ca stii sa fii parinte.
    Revoltator de asemenea si cantitatea de imbecili ce se gasesc sub infatisarea unor oameni civilizati.
    Dar deh, asta e directia din pacate, cam asa vad eu viitorul.
    Sarbatori cu liniste si un an bun si cu sanatate, Raul!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Radu: daca e intr-adevar asa, atunci ne ducem de rapa, cu mandria noastra cu tot

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihaeladm: sper sa nu fii prezicatoare!
    multumesc de urari, la fel si tie

    RăspundețiȘtergere
  5. Totusi, efectiv lumea ESTE real stresata in preajma sarbatorilor majore, mai ales re superstimulare in zone aglomerate, sub presiune de deadline + bani indeajuns re cumparaturi. Plus, chiar DORESC sa reamintesc ca:

    1. copiii sunt MULT mai rezilienti decat am putea noi sa credem

    2. in mod cat se poate de REAL, (in afara de cateva exceptii cu adevarat exceptionale exemplificate de d-na Faye Dunawaye in Mommie Dearest, sau aflabile din presa oficiala deoarece chiar sunt de nivel de raritate ca de ex "man bites dog"), mamele, (si/sau tatii, in caz ca sunt si ei participanti pe acolo la nivel parental), chiar NU sunt de vina re fuunctionalitatea si comportamentul ulterior al copiilor lor, si parerile contrare au fost efectiv perpetuate la nivel de ZVON, nu la nivel de adevarata informatie factuala bazata pe ceva concret, din cauza unui tip efectiv fara studii pertinente caruia i s-a incredintat, la nivel de Universitate din Chicago, (care a mai dat-o in bara de cateva ori in acest sens pe la mijlocul sec XX, la nivel de care chiar am sa incerc sa verific cine era in charge acolo la acea vreme), functie de Profesor universitar, PLUS licenta/aprobare de a opera o institutie reala de servicii de sanatate pt copii disfunctionali, fata de care ulterior s-a confirmat ca el insusi s-a comportat in mod neetic si abuziv, PLUS mintise la C-V in mod destul de grosolan.

    Chiar ca administratia orasului Chicago, IL, la mijlocul sec XX a fost corupta, si acest lucru poate fi dovedit si documentar istoric, daca stai sa-ti pui capul la asa ceva. DE AIA, chiar am simtit nevoia sa semnalez aceste lucruri si in lb romana, ca STIU ca mass-media oficiala in lb romana chiar inca functioneaza la nivel de secol XIX si efectiv consumatorii ei chiar ca nu pot si nu au cum si de unde sa afle chestii de genul pe care incerc sa le semnalez eu din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
  6. Efectiv revin pt ca am cautat: da, Robert Maynard Hutchins, presedinte al Univ Chicago pe termen chiar PREA lung, 1929-1950, si la un moment dat devenit controversabil si chiar recunoscut simpatizant comunist, si, apoi, poate intr-o mai mica masura, dar oarecum disfunctional si el, Lawrence Kimpton, presedinte al University of Chicago 1951-1960...chiar ca au avut niste probleme personale care le-au diminuat competenta de administratori re ce profesori aprobau ei pe atunci la diversele departament de la Univ din Chicago.

    Mi-e lene sa intru acum in detalii de C-V la fiecare, doar doream sa mentionez ca i-am identificat ca oameni.

    PLUS, primar Chicago in perioada de mijloc secol XX, (aia de presupun ca dadeau aprobari la oameni ca sa deviba sefi de institute diverse de servicii fata de public, inclusiv sanatate), Martin Kennely, recunoscut cu rezultate proaste + corupte re Chicago devenind chiar mai segregat decat inainte, PLUS seful de sanatate publica Chicago, care precis ca a avut si el ceva de spus re sefii de diverse institute de servicii de sanatate, Herman Niels Bundesen, a fost in mod real mai interesat de dezvoltarea clinicilor mai important pertinent concrete de aparare re boli STD decat de serviciile de sanatate mintala la vremea aceea...zau ca daca nu o sa iau toata administratia orasului Chicago, IL la purecat ca sa vad CINE exact i-a dat lui Bruno Bettelheim LICENTELE respective ca sa influenteze el in HALUL in care a facut-o o intreaga generatie de oameni chiar posibil interesati sa ajute copii cu comportament disfunctional si s amai dea vina si pe mame la nivelul in care au fost ele vilificate dupa aia nu numai in SUA, dar si in Europa la nivel chiar profesional semi-competent sau chiar voit competent.

    In halul asta de Scam si Hucksterism NU am mai pomenit pe cineva sa fi avut o asemenea influenta, PLUS ca i-am dat background check lui Bettelheim si am determinat ca avea patologie CLARA, plus conditti destul de precise de posibila dezvoltare a la Glass, tipul care a devenit jurnalist falsificator dezinformativ fata de public, desi la nivel poate mai putin daunator decat a facut-o Bettelheim la vremea lui in Chicago.

    Desigur ca Bettelheim avea TALENT artistic literar, dar ZAU, mai bine ramanea la scris despre Basme la nivel de Critica literara decat sa se apuce de facut ce-a facut la vremea lui.

    Plus ca efectiv pana si lui NY Times i-a fost frica mai mult de 35 de ani, sa se ia pana recent de o asemenea "icoana" culturala, dar TOTUSI, in sfarsit a facut-o...dar vad ca in Europa vestile astea ajung mai greu, de parca am fi pe vremea cand stirile din lumea noua chiar veneau incet cu vapoare sau chiar pre-cablu de comunicatii transatlantice. ZAU.

    RăspundețiȘtergere