duminică, 3 iulie 2011

Zi de odihna

         Daca Dumnezeu nu alegea duminica zi de odihna si de pauza, credeti ca ne-am fi oprit?
         Ma adresez desigur celor care lucreaza, nu celor pentru care si luni si marti si joi e tot duminica.

        "Aceasta sa fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihna, in care sa va smeriti sufletele. Aceasta sa fie o lege vesnica."

         Voi ce faceti duminica?

7 comentarii:

  1. un bun parinte spunea ca daca lucrezi duminica, se pierde truda pe care ai facuto in acea saptamana.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Copilul cu ochi caprui: eu cand lucrez duminica, mai mult distrug decat fac. si ma lovesc mereu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Isus a fost acuzat ca isi facea de mancare in ziua de sabat, ca a "muncit" vindecand oameni tot in ziua de sabat... iar el raspunde acuzatiilor: "Daca-ti cade vita in fantana in ziua de sabat, nu o vei scoate? O vei lasa sa moara acolo?"
    Eu, cand lucrez de sarbatori religioase fac intr-o zi cat n-am facut intr-un an. Se cunoaste ca e zi sfanta! :)
    Cred ca asta depinde de conceptiile fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe unii dintre semenii nostri nu ii opreste nici macar ziua de odihna .Stii ce m-a surprins?Azi m-am intors acasa dupa o mica vacanta de 2 zile intr-un sat (imi place mult aerul si linistea moptilor de sat, inclusiv cantatul cocosilor mult prea devreme).Eu tot visez la satul ala de demult care din pacate se tot pierde .In fine, si veneau taranii in ziua de duminica de la coasa.M-a surprins acest lucru.ma asteptam ca taranul sa aiba mai multa apropiere de Dumnezeu mai ales ca e atat de aproape de natura .o fi fost vreun accident , ca sa zic?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu de obicei ma odihnesc mai mult sambata pt. ca sunt obosit de saptamana care a trecut si nu am nici un chef sa fac curat in casa sau sa-mi spal rufele la masina, sau gramada de farfurii si cani din chiuveta, etc. Toate aceste treburi le aman de obicei pt. duminica, insa...tot cam de obicei gasesc rationalizari de genul ca duminica e zi de odihna, si pana la urma raman cu farfuriile nespalate pana martea sau miercurea urmatoare, cand nu mai am in ce manca, si ma apuc sa le spal in sfarsit !

    Chestia aia cum ca apropierea de natura duce la apropierea implicita de D-zeu e o idee, dupa parerea mea cam primitiv anti-crestina, animista. Este mai caracteristica la romani ca asa suntem noi mai primitivi. E OK si asa. Ne apropiem de amerindieni in felul asta. D-zeul ala mai modern e ala care are ca sarcina de serviciu, printre altele de gen civilizare, sa te apere te toanele naturii. Am impresia ca atunci cand trebuie cosita iarba ca sa ai ce sa le dai de mancare la animalele care te ajuta sa supravietuiesti, se primeste derogare de la D-zeu, ca asa e etic, plus ca lui D-zeu nu ii pasa de chestiile astea administrative atat de mult si am impresia ca prefera sa le lase in seama teologilor si preotilor profesionisti sa le descalceasca, sau sa le explice la oameni.

    Disclaimer: eu nu am o relatie speciala cu D-zeu ca sa-mi pot da seama daca ce scriu eu aici este chiar asa cum este din punctul Lui de vedere. Dar mie imi place sa imi fac pareri despre tot felul de entitati pe care le pot antropomorfiza, (imprumuta trasaturi de oameni), ca sa-mi fie mai usor sa le inteleg eu, de ex. tari, D-zeu, etc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar acum cateva zile am avut o discutie similara cu omul care vad ca reuseste sa ma educe la varsta mea.
    El, desi munceste in schimburi 7 zile din 7, ca asa e locul cu pricina, a insistat ca daca tot tin o sarbatoare religioasa sa o tin pana la capat. Eu nu spalam si nu coseam duminica niciodata, dat de calcat lasam special pe ziua de duminica.
    De doua saptamani i-am urmat sfatul si am schimbat progamul.
    Desi nu cred ca asta ne face mai buni in ochii divinitatii.

    RăspundețiȘtergere