sâmbătă, 25 iunie 2011

Taxe si nivel de trai

          Romania e in top la taxe si impozite. Cred ca platim mai mult ca oricine din Europa. Si totusi o ducem rau. Adica nu sunt niciodata bani. Voua cum vi se pare asta?

8 comentarii:

  1. Evident ca spartura prin care se scurg banii e mai mare decat gaura prin care se pompeaza!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mircea v: taxele sunt una, dar gandeste-te cati functionari sunt platiti ca sa incaseze aceste taxe...

    RăspundețiȘtergere
  3. Raul,
    si functionarii platesc taxe, nu uita. Problema nu e asta, ci facptul ca suntem in criza din ce in ce mai rau de imediat 3 ani, iar noi inca ne tot relansam economic pe Luna, ca pe Pamanut nu o facem. Asa ca, stabilizarea crizei guvernul o face din buzunarul omului. La fel de bine sunt mii de firme care si-au incetat activitatea, alte mii si mii care si-au restrans activitatea. Nu e adevarat ca am iesit din criza, criza abia acum urmeaza.
    Nu se lucreaza la surse, cum sa facem sa producem, ci doar taiem si scurgem ce am taiat fara ratiune.
    Spune-mi doar atat, dpdv economic ce s-a realizat cu adevarat? De aceea nu avem sanse.
    Bun , se dau afara toti bugetarii, dar tu, ca stat, prin Constitutie ai obligatia de a crea locuri de munca. Unde sa ma duc eu, de pilda, cand in zona mea nu mai exista nicio industrie, nicio productie, nu mai exista nimic.
    Propun guvernului sa ne puna la zid, sa ne dea un glont in cap, durerea e scurta si economia va creste astfel brusc. Este singura capacitate a a cestui guvern privind economia. Mai mult, guvernul e si sadic, te omoara incet. Iti ia pe rand valoarea, omenia, curajul,speranta. Politicul conduce, esti vandut, esti legat la maini. Daca nu vreau sa plec din tara, ce sa fac? Unde sa ma duc?
    Europa inca e la inceput cu criza!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai exista o explicatie, daca analizam comparativ taxele si nivelul de trai cu alte tari. Asa cum spunea si @ Cleo, e o diferenta intre 10% impozit la 3000 euro si 25% impozit la 300 euro. Conteaza foarte mult si veniturile pe care le impozitezi, nu? Asa cum spunea si @ Cleo, guvernul oricarei tari trebuie sa aiba ca prima preocupare cresterea veniturilor cetatenilor, asa cum eu, ca angajat trebuie sa fiu preocupat de vresterea veniturilor patronului (ca sa am de unde sa cer o crestere de salar).

    RăspundețiȘtergere
  5. @Cleo: normal ca nu am iesit din criza si nici nu vom iesi, pt ca unora le merge bine plugul in situatia asta. criza e mentinuta.
    chiar asta spuneam si eu, daca tot platim atat, de ce nu se vede nici o schimbare? unde merg atatia bani? pe mine ff mult ma deranjeaza asta, ca platim comfortul unora, in timp ce noi ne numaram banii de paine

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mircea v: pai eu ce spun? avem salarii minuscule si taxe enorme. macar de s-ar schimba ceva... stii ca platesti, pt un viitor mai bun. dar nu se va intampla asta

    RăspundețiȘtergere
  7. Colectarea banilor in Romania este de rahat. Doar TVA-ul ce se mai incaseaza la timp. Daca cineva ar dori sa omoare economia subterana, ar aduce la buget sute de milioane de euro lunar.
    Ca platim cele mai multe taxe, nu ma mai mira.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am deseori impresia ca tara asta e otravita sau ca noi suntem otraviti.Nimic nu creste in Romania .Oricine incearca sa rupa lanturile, sa faca altfel , e suspus unui intreg sir de atacuri.Oricine vrea sa schimbe ceva e facut ghem.Pe de alta parte nu ar trebui sa ne mire faptul ca desi avem o fiscalitate ridicata , banii nu se intorc nicioadata sub forma de servicii de calitate, infrastructura, mediu, orice .Atata timp cat nu ne intereseaza ce fac politicienii cu banii nostri nimic nu se va schimba.Si atata timp cat nu intelegem ca aia care sunt pusi /alesi sa conduca trebuie sa raspunda si nu noi trebuie sa ne ploconim in fata lor ci exact pe dos , nimic nu se va schimba.Eu nu sunt foarte optimista in privinta asta desi ma mai apuca uneori un entuziasm inexplicabil .Mentalitatea romanului pare a nu se schimba deloc si asta e calea sigura spre o viata mediocra, nefericita, umilitoare ca si pana acum .

    RăspundețiȘtergere