miercuri, 13 aprilie 2011

Curs obligatoriu

         Deoarece trag concluzia ca cei care ne conduc nu sunt capabili sa administreze o tara (de fapt nu sunt capabili sa administreza nici macar un sat de 200 de locuitori), imi place sa ma joc "de-a puterea".
         Daca ar fi dupa mine, as propune, ca activitate obligatorie de week-end, sa zicem, ca fiecare cetatean sa urmeze un curs de aducere aminte a bunelor maniere, a conditiilor impuse de o societate moderna. Deasemenea, propun susutinerea unui examen lunar si doar promovarea acestuia sa-ti dea dreptul de a iesi din casa. Nu stii sa te porti, nu iesi in lume.
         In cadrul acestui curs, ca teme de baza, ar trebui mentionat: ce inseamna societate, loc public, strada, trotuar, cos de gunoi, liniste publica, parc, vocabular decent, jungla, animale, haos. Ca teme de casa, scrierea de o suta de ori, dupa autodictare, a explicatiei din DEX a cuvintelor: respect, bun simt, politete, altruism.
         Stiu, sunt aberant, dar va asigur ca pana nu se rezolva problema educatiei, nu putem merge mai departe.

         

5 comentarii:

  1. Ai perfecta dreptate numai ca societatea noastra de azi te cam obliga la tupeu, nesimtire, individualism.De cele mai multe ori respectul, bunul simt sau politelea te ajuta numai la a te face de ras sau la a nu fi luat in seama(apropo la Zile romanesti).
    Sunt si eu convins ca fara educatie nu rezolvam nimic, dar atata timp cat modelele de succes ne sunt manelisti, analfabetii sau pipitele dezbracate este cam greu sa mai vorbin de educatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand ai dreptate, ai! Din nefericire lumea ar participa la un astfel de curs cu gandul ca la examen vor copia!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Absențele se plkătesc cu 50 % din venit

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar merge , ba ar fi chiar necesar dar cu condiţia să-l treacă toţi , altfel s-ar face o mare difernţă în favoarea repetenţilor , ca şi acum dealtfel .
    Măcar de-am trece copiind şi tot ar fi ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. deci sunteti de acord cu acest curs...

    RăspundețiȘtergere