joi, 3 martie 2011

N-ati vazut cumva niste valori?

          Cum ne sta in obicei sa lasam painea noastra doar ca s-o mirosim pe cea a vecinului si cum ne-am obisnuit sa intoarcem spatele fara a avea mustrari de constiinta, am ajuns sa traim doar pentru a sta la panda, cu sufletul gol dar cu urechile ciulite, pregatiti sa inghitim tot ce e nou, tot ce e dezbracat, toate mizeriile.
          Orbiti de bronzul unor dive, ramasi muti la ce poate face un machiaj sau photo-shopul, etonati de talentul si curajul unora de a-si face publica viata, nu ne dam seama ca trec luni si luni de zile pana sa vedem intr-un ziar, pe un post tv sau pe un site de stiri un gram de Romania inca de apreciat, inca neatins, inca existent.
          Nu mai vorbeste nimeni despre cat de complex e relieful tarii, despre locuri unice, despre traditii. Nu mai asculta nimeni Ciocarlia, Gheorghe Zamfir, balade sau doine, nu mai stie nimeni nimic de Goga, Eliade sau altii care si-au pierdut mintile incercand sa lase ceva in urma, nu mai citeste nimeni scrisorile lui Paler, Creanga o ramas o creanga iar Caragiale o strada.
          Ghita Muresean e mai inalt decat Monica Columbeanu, Jean Constantin e mai amuzant decat Vanghelie, Margareta Paslaru putea sa cante fara sa fie sexy, Cuza a reusit sa ia hotarari marete fara sa doarma cu anii intr-un fotoliu din piele.
          In cinstea lor, macar o data sa rupem ziarele, sa inchidem televizorul, sa ne reconsideram valorile.

3 comentarii:

  1. Asa cum bine punctai in alt articol fuga dupa bani ne face niste marionete subjugate prostului gust.
    E necesar sa ne "cultivam" ,toti spunem si o stim dar hai sa-ncepem,sa trecem la "next level".
    E greu de definit daca sta-n firea noastra sau doar timpurile ne-o impun.
    Eu cred ca suntem totusi constienti.

    RăspundețiȘtergere
  2. cand dai lucrurile vechi pe ceva mai bun, e bine. dar cand preferi lucruri puerile care nu miros nici a cultura, nici a talent, nici a inovatie, doar pentru ca sunt la moda, atunci esti vinovat de disparitia celorlalte

    RăspundețiȘtergere
  3. Și credeți-mă mai sunt multe alte ˝valori˝ gen Fernando de la Caransebeș care așteaptă ˝moartea˝ actualelor. Așa că nu disperați, asta dorim, asta o să avem, sacul e fără fund.

    RăspundețiȘtergere