vineri, 18 februarie 2011

"Dezmembrez urgent Romania"

          As vrea sa pot spune lucruri bune despre Romania. Sunt parti bune, actiuni logice, eficiente, oameni demni de lauda. Dar duhoarea de nesimtire si de egoism e atat de puternica incat se impregneaza iremediabil in toate celelalte. In sensul in care nu mai exista un colt din tara asta in care sa nu fi trecut cineva cu un anume interes.
          Am ajuns intr-o faza in care toti si toate au un singur scop, un singur plan. Acela de a face bani. Prin orice mijloace. In orice conditii, justificati de o nebunie si o nerusinare prosteasca. Ca in filmele cu gangsteri.
          Compar explicabil  Romania cu o constructie care nu se termina niciodata, pentru ca toata lumea fura materialele pentru constructii proprii.  Mesterii se prefac sa lucreze doar pana incaseaza prima transa de bani, apoi dispar. Proiectantii schimba planurile de la o zi la alta, asa ca ce se construieste intr-o zi se anuleaza ziua urmatoare. Se pune parchet si mobila inainte de facerea acoperisului.
          Goana dupa bani e un fel de Rat Race. Lasam totul in urma, istoria, traditiile, cartile, omenia, respectul. Ne desconsideram ca oameni pentru cativa centi in plus. Ne vindem totul, ca si cum nu mai avem nevoie de nimic. Vindem piatra din munti, lemnul din padure, peisajele, castelele, fabricile, apa, aerul. Strainii stau cu ochii pe Romania cum stam noi pe un magazin cu reduceri de 70%. Ne vom trezi intr-o zi (copiii si nepotii nostri) ca vrem sa reconstruim, dar nu vom mai avea nimic, nici macar o bucata de piatra sa o punem de temelie. Parca am fi la partaj, dupa o casnicie esuata!
           Excrocheria nationala are un singur motiv: vinzi cu placere ceva ce nu-ti apartine.
           In timp ce unii vand linguri de lemn la colt de strada, altii vand parcuri nationale, monumente istorice, rauri si lacuri, sate, oameni... Si nu se intervine, ba chiar se sustine legislativ, pentru ca orice tranzactie aduce statului roman impozite stiute si nestiute.

Un comentariu:

  1. multumesc pentru viyita si comentariu. un raspuns acum: Sa fotografiezi silicoane si alte rahaturi este foarte usor, si nu iti da nici o satisfactie, nu creezi nimic ci doar te afunzi in anonimat. te mai astept. eu postez zilnic, de 2 ori pe zi.

    RăspundețiȘtergere